Rendesia e Kontrolleve Periodike Kardiologjike

mjekimi i zemres
Ne nje bote ku stresi, ushqimi i pasur me yndyrna dhe mungesa e aktivitetit fizik jane bere norme, semundjet kardiologjike jane duke u rritur ne shkalle te shpejte. Por a e kemi parasysh se sa eshte e rendesishme nje kontroll periodik tek kardiologu?

1. Parandalimi eshte me i mire se mjekimi

Shpesh degjojme kete shprehje dhe, kur behet fjale per shendetin e zemres, ajo merr nje kuptim edhe me te thelle. Kontrolli periodik mund te ndihmoje ne identifikimin e shenjave dhe simptomave te hershme te nje problemi kardiologjik, e cila mund te ndihmoje ne parandalimin e semundjeve me serioze ne te ardhmen.

2. Mbi 80% e semundjeve te zemres mund te parandalohen

Me nje diete te shendetshme, ushtrimin e rregullt dhe shmangien e duhanit, shumica e semundjeve kardiovaskulare mund te parandalohen. Megjithate, nje vizite tek kardiologu mund te ndihmoje ne identifikimin e faktoreve te rrezikut dhe krijimin e nje plani individual per te mbajtur zemren tuaj ne forme te mire.

3. Teknologjia ka ndryshuar menyren e trajtimit te semundjeve te zemres

Me perparimin e teknologjise mjekesore, diagnostikimi dhe trajtimi i semundjeve te zemres eshte bere me i thjeshte dhe me efikas. Kontrollet periodike mund te perfshijne ekzaminime si ekokardiografia, testi i perpjekjes, EKG dhe shume te tjere qe ofrojne nje pasqyre te detajuar te funksionit te zemres.

4. Nje zemer e shendetshme ndikon ne cilesine e jetes

Nje zemer e shendetshme ndikon jo vetem ne gjatesine e jetes, por edhe ne cilesine e saj. Duke marre masa paraprake dhe duke vizituar rregullisht kardiologun, ju mund te ndihmoni ne ruajtjen e nje ritmi jetese aktive dhe te shendetshme.

Perfundim

Zemra eshte nje organ vital qe ka nevoje per kujdes te veçante. Kujdesi ndaj zemres fillon me njohjen e rendesise se kontrolleve periodike dhe veprimeve paraprake. Ne tek Trita Hospital ju inkurajojme te konsultoheni me specialistet tane per çdo shqetesim ose pyetje rreth shendetit tuaj kardiologjik.