Sherbimet Mjeksore

ORL

Otorinolaringologji eshte nje subspecialitet kirurgjik brenda mjekesise qe merret me menaxhimin kirurgjik dhe mjekesor te patologjive te kokes dhe qafes. Mjeket qe specializohen ne kete fushe quhen otorinolaringologe, otolaringologe, kirurge te kokes dhe qafes ose kirurge ose mjeke ORL. Pacientet kerkojne trajtim nga nje otorinolaringolog per semundjet e veshit, hundes, fytit, bazes se kafkes, kokes dhe qafes. Keto zakonisht perfshijne semundje funksionale qe ndikojne ne shqisat dhe aktivitetet e te ngrenit, te pirit, te folurit, frymemarrjes, gelltitjes dhe degjimit. Pervec kesaj, kirurgjia ORL perfshin menaxhimin kirurgjik te kancereve dhe tumoreve beninjedhe rindertim te kokes dhe qafes si dhe kirurgji plastike te fytyres dhe qafes.

Cardiovascular Picture

Subspecialitetet:

Kirurgjia e kokes dhe qafes

Onkologjia kirurgjikale e kokes dhe qafes (fusha e kirurgjise qe trajton kancerin/malignitetin e kokes dhe qafes)

 • Malinjiteti i mukozes se kokes dhe qafes (kanceri i rreshtimit roze te traktit te siperm aerodigjestiv)
 • Kanceri oral (kanceri i buzeve, mishrave te dhembeve, gjuhes, qiellzes se forte, faqes, dyshemese se gojes)
 • Kanceri orofaringeal (kanceri i orofaringut, qiellzes se bute, bajameve, bazes se gjuhes)
 • Kanceri i laringut (kanceri i kutise se zerit)
 • Kanceri i hipofaringut (kanceri i fytit te poshtem)
 • Kanceri sinonasal
 • Kanceri nazofaringeal
 • Kanceri i lekures se kokes dhe qafes
 • Kancer i tiroideve
 • Kanceri i gjendrave te peshtymes
 • Sarkoma e kokes dhe qafes

Kirurgji endokrine e kokes dhe qafes

 • Kirurgjia e tiroides
 • Kirurgjia e paratiroides

Kirurgji rikonstruktive me flap te lire mikrovaskulare


Kirurgjia e bazes se kafkes

Otologjia dhe neurotologjia

Studimi i semundjeve te veshit te jashtem, veshit te mesem dhe mastoidit, dhe veshit te brendshem, dhe strukturave perreth (si nervi i fytyres dhe baza anesore e kafkes)

Semundjet e veshit te jashtem

 • Otiti i jashtem - inflamacion i veshit te jashtem ose i kanalit te veshit

Semundjet e veshit te mesem dhe mastoidit

 • Otitis media - inflamacion i veshit te mesem
 • Daullja e veshit e shpuar (vrima ne daulle per shkak te infeksionit, traumes, shperthimit ose zhurmes se larte)
 • Mastoiditi

Semundjet e veshit te brendshem

 • BPPV – vertigo beninje pozicionale paroksizmale
 • Labirintiti / Neuroniti vestibular
 • Semundja Ménière / Hidropsi endolimfatik
 • Fistula perilimfatike
 • Neuroma akustike, schwannoma vestibulare

Semundja e nervit te fytyres

 • Paraliza idiopatike e fytyres (Paliza e Bell-it)
 • Tumoret e nervit te fytyres
 • Sindroma Ramsay Hunt

Simptomat

 • Humbja e degjimit
 • Tringellime ne vesh (zhurme subjektive ne vesh)
 • Plotesia e veshit (ndjenja e ngopjes ne vesh)
 • Otalgji (dhimbje qe i referohet veshit)
 • Otorrhea (kullimi i lengjeve nga veshi)
 • Vertigo
 • cekuiliber

Rinologjia

Rinologjia

Rinologjia perfshin mosfunksionimin e hundes dhe semundjet e sinusit.

 • Obstruksioni i hundes
 • Devijimi i septumit te hundes
 • Sinusiti - akut, kronik
 • Alergjite mjedisore
 • Riniti
 • Tumori i hipofizes
 • Sindroma e hundes se zbrazet
 • Epistaksi e rende ose e perseritur

Otorinolaringologjia pediatrike

 • Adenoidektomia
 • Gelltitja kaustike
 • Rezeksioni krikotrakeal
 • Dekanulimi
 • Laringomalacia
 • Rindertimi laringotrakeal
 • Myringotomia dhe tuba
 • Apnea obstruktive e gjumit
 • Tonsilektomia

Laringologjia

 • Disfonia / ngjirurit e zerit
 • * Laringiti
  * Edeme e Reinke
  * Nyjet dhe polipet e kordave vokale
 • Disfonia spazmatike
 • Trakeostomia
 • Kanceri i laringut
 • Vokologji - shkence dhe praktike e aftesimit te zerit

Kirurgji plastike dhe rindertuese e fytyres

Kirurgjia plastike dhe rikonstruktive e fytyres eshte nje burse njevjecare e hapur per otorinolaringologet qe deshirojne te fillojne te mesojne parimet estetike dhe rikonstruktive kirurgjikale te kokes, fytyres dhe qafes, te nisura nga specialiteti i Kirurgjise Plastike dhe Rindertuese.

 • Rinoplastika dhe septoplastika
 • Liftim i fytyres (ritidektomia)
 • Ngritja e vetullave
 • Blefaroplastika
 • Otoplastika
 • Genioplastika
 • Trajtime kozmetike me injeksion
 • Trauma ne fytyre
 • * Frakture e kockes se hundes * Frakture e mandibules * Thyerje orbitale * Fraktura e sinusit frontal * carje komplekse dhe demtime te indeve te buta
 • Kanceri i lekures (p.sh. Karcinoma e qelizave bazale)

Riparimi/rindertimi mikrovaskular

Riparimi/rindertimi mikrovaskular eshte nje operacion i zakonshem qe kryhet tek pacientet qe vizitojne nje otorinolaringolog. Riparimi i rindertimit mikrovaskular eshte nje procedure kirurgjikale qe perfshin levizjen e nje pjese te perbere te indit nga trupi i pacientit dhe e zhvendos ate ne koke dhe ose qafe. Rindertimi mikrovaskular i kokes dhe qafes perdoret per te trajtuar kanceret e kokes dhe qafes, duke perfshire ato te laringut dhe faringut, zgavres me goje, gjendrave te peshtymes, nofullave, kalvarit, sinuseve, gjuhes dhe lekures. Indi qe leviz me se shpeshti gjate kesaj procedure eshte nga krahet, kembet, shpina dhe mund te vije nga lekura, kocka, yndyra dhe ose muskujt. Gjate kryerjes se kesaj procedure, vendimi per te cilin zhvendoset percaktohet nga nevojat rindertuese. Transferimi i indeve ne koke dhe qafe i lejon kirurget te rindertojne nofullen e pacientit, te optimizojne funksionin e gjuhes dhe te rindertojne fytin. Kur pjeset e indeve levizin, ato kerkojne furnizimin e tyre me gjak per nje shans per te mbijetuar ne vendndodhjen e tyre te re. Pas perfundimit te operacionit, enet e gjakut qe ushqejne transplantin e indeve rilidhen me enet e reja te gjakut ne qafe. Keto ene gjaku zakonisht nuk jane me shume se 1 deri ne 3 milimetra ne diameter qe do te thote se keto lidhje duhet te behen me mikroskop, prandaj kjo procedure quhet "kirurgji mikrovaskulare". Departamenti yne i Kirurgjise se ORL ne Spitalin Trita, ofron trajtim per nje game te plote te semundjeve qe prekin hunden, fytin, qafen dhe veshet, duke perfshire kirurgjine e tiroides.

Patologjite e Trajtuara me Shpesh

 • Patologjite qe prekin hunden dhe sinuset (duke perfshire dhe plastiken rikonstruktive te hundes)
 • Gerhitja dhe crregullimet e frymemarrjes qe lidhen me gjumin
 • Kirurgji per trajtimin e shurdhimit: otitis kronik, kolesteatom dhe otoskleroze
 • Vertigo rrotulluese
 • Kanceri i traktit te siperm respirator
 • Semundjet maksilofaciale
 • Otitis
 • Kirurgjia e bajameve
 • Kirurgjia e sinusit endonasal: obstruksioni i hundes, sinusiti kronik, polipoza sinonazale
 • Apnea e gjumit
 • Menjehere pasi te keni mberritur ne departament, do te vizitoheni nga nje kirurg ORL. Ne jemi te pajisur me teknologjine me te fundit per konsultime, duke perfshire nje mikroskop te teknologjise se fundit dhe fibroskop dixhital.
 • Te gjitha ekzaminimet e nevojshme (testet klinike, radiografi, biopsi) mund te kryhen ne vend dhe do te propozohet trajtimi i duhur.
 • Pas cdo procedure, kirurgu juaj do t'ju kontrolloje cdo dite dhe ju do te jeni ne kontakt me recepsionin 24/7.
 • Nese eshte e nevojshme, vecanerisht per pacientet e huaj, ofrohen konsulta video gjate te cilave mund te beni cdo pyetje qe mund te keni dhe te merrni udhezimet paraprake per te siguruar ofrimin e qete te kujdesit tuaj.