Sherbimet Mjeksore

Urologjia Femerore

Urologjia femerore dhe rikonstruktive eshte nje nenspecialitet i urologjise qe trajton dhe vlereson pacientet me mosmbajtje urinare, semundje urologjike dhe rindertimin e traktit urinar. Urologjia e femrave eshte nje nenndarje e ketij nenspecialiteti dhe mbulon nje grup kushtesh qe perjetohen nga femrat, si mosmbajtja e urines, fshikeza teper aktive dhe prolapsi i organeve te legenit.

Cardiovascular Picture
Nje urolog eshte i specializuar ne trajtimin e ketyre semundjeve dhe ka nje njohuri te plote te dyshemese se legenit femeror. Ata gjithashtu mund te trajtojne gjendjet urologjike qe prekin te dy gjinite, duke perfshire infeksionet e traktit urinar (UTI), cistitin, guret ne veshka, kancerin e veshkave dhe kancerin e fshikezes.

Cilat kushte trajtohen ne urologjine femerore?


Gjendjet qe trajtohen zakonisht ne urologjine femerore perfshijne:
 • Inkontinenca (mospermbajtje urinare)
 • Fshikeza teper aktive
 • Prolapsi i legenit
 • Problemet e dyshemese se legenit
 • Infeksionet e traktit urinar
 • Cistiti
 • Guret ne veshka
 • Kanceri i veshkave
 • Kanceri i fshikezes

Kur duhet te kerkoni nje vizite me Urologun?


Per te kontaktuar urologun, nuk eshte e nevojshme t’ju shfaqet nje problem. Nje vizite nga urologu mund te ndihmoje ne parandalimin e çrregullimeve te organeve genitale dhe te mbroje seksualitetin. Per kete ne rekomandojme nje vizite gjate pubertetit dhe çdo 1-3 vjet nga mosha 40 vjeçare e lart. Nje djale i ri duhet te kontaktoje nje urolog sa here qe ka te beje me kruarje, dhimbje, skuqje apo njolla ne organet genitale apo simptoma te tjera qe mund te jene dyshim i nje problemi ne to. Ne rast te problemeve te traktit urinar, si burrat ashtu edhe grate duhet te kontaktojne nje urolog ne rastet e perseritjes se shpeshte te infeksioneve (me nje frekuence me te larte se 3 here ne vit) ose simptoma te cilat nuk zhduken brenda 24-48 oreve te marrjes se antibiotikeve, ne rast te dhimbjeve te vazhdueshme te fshikezes, djegjes dhe nevojes per te urinuar shpesh pa qene simptoma te cistitit.

Grate duhet te vizitojne nje urolog i specializuar ne problemet urologjike te femrave nese perjetojne ndonje nga simptomat e meposhtme:
 • Gjak ne urinen e tyre
 • Dhimbje barku ose legeni
 • Urina e turbullt
 • Nje deshire e shpeshte per te urinuar
 • Dhimbje ose ndjesi djegieje gjate urinimit
 • Infeksionet e shpeshta te traktit urinar
 • Rrjedhja e urines

Çfare ndodh gjate vizites se pare te nje urolog?


Gjate nje vizite te pare te nje urolog, mund t'ju kerkohet te merrni nje pyetesor ne lidhje me problemet tuaja mjekesore, historine dhe alergjite. Ju gjithashtu mund t'ju kerkohet te jepni nje moster te urines qe ajo te analizohet. Rekomandohet qe te vini ne takim me nje fshikez te plote ne menyre qe te mund te jepni nje moster. Cardiovascular Picture